Over

Op zoek naar ruimte om je nieuwsgierigheid te stimuleren? Je verlangen naar diepgang te vervullen? Om elke keer opnieuw op zoek te gaan, vragen te blijven stellen? Je denken te ontwikkelen?

Studio Stekt is de plek waar ideeën komen om te groeien.

Expliciet interdisciplinair beweegt de studio zich op het kruisvlak van tekst, kunst en onderzoek. Ideeën komen tot bloei in de interrelaties en connecties in, met en tussen deze disciplines en in, met en tussen de wereld.

Interdisciplinariteit geeft ruimte aan het naast elkaar bestaan van differente perspectieven en manieren van denken, die in de interactie met elkaar kritische analyse, diepgang, creativiteit, meerlagigheid en verbinding stimuleren.

Studio Stekt richt zich hiermee dan ook nadrukkelijk op het gesprek, op connecties: no one thing or being is an island, zelfs eilanden niet.

 

De inherente interdisciplinariteit van Studio Stekt vindt daarnaast haar oorsprong ook in de overtuiging dat denken meer is dan enkel rationele logica.

Kunst maken is een vorm van denken.

Kunst zien en ervaren eveneens.

Emoties, beweging, creativiteit, instinct, intuïtie, empathie, speelsheid, intimiteit, verbinding,… het zijn allen manieren van denken.

Denken is een vorm van doen en doen is een vorm van denken.

En al deze vormen van denken interacteren en reflecteren continu op elkaar. Studio Stekt benadrukt dit door het analyseren/doordenken van één vorm van denken door de lens van een andere vorm.

Op deze manier blijven we onszelf en de wereld bevragen – open, creatief en kritisch, samen en alleen.

 

Verbinding en interconnecties zijn dus essentieel in Studio Stekt. Tussen disciplines, perspectieven, werelden, mensen.

De studio ambieert daarom een hub te vormen voor kunstenaars, denkers, doeners en onderzoekers die het gesprek aan willen gaan, die verschillen kunnen vieren en op de kruisvlakken willen experimenteren.

Voel je je aangesproken? Heb je een idee dat je groter wil laten groeien? Vind je hier iets van? Kom in contact! Stuur dan een mailtje naar jessie@stekt.eu of schrijf je in voor de nieuwsbrief.