Jessie

Wat wil jij later worden?

Ik kon – en kan nog steeds – nooit maar 1 antwoord op die vraag verzinnen. Er is zo veel leuks.

Best lang worstelde ik daar mee. Totdat ik bedacht dat dat helemaal niet hoeft: Studio Stekt beweegt zich temidden de dingen waarvan mijn vuur oplaait – temidden van tekst, kunst en onderzoek.

Ik houd van veel, van interdisciplinair, van complexiteit.

En ik houd van tegenstellingen die elkaar raken – want ik houd ook van leeg, van eenvoud en minimalisme.

Ik houd van klein en groot, van alleen en samen, van bedachtzaam en vol overtuiging, van snel en langzaam.

Studio Stekt is het allemaal.

 

De studio vormt de ideale plek voor het samenbrengen van mijn wetenschappelijke en creatieve werk en mijn praktische inzetbaarheid. Daar waar mijn schrijven en storytelling, mijn onderzoek, mijn dramaturgische achtergrond, mijn organisatieskills, mijn tekstuele vaardigheden en mijn artisticiteit samenvallen en elkaar ondersteunen, bevragen en versterken.

Daar waar mijn veelheid, een heelheid is.

 

Ik studeerde aan universiteiten in Utrecht en Brussel. Dramaturgie, performance studies en culturele theorie. Mijn onderzoeksbasis ligt nog altijd daar, maar in de jaren zijn er steeds meer uitstapjes naar filosofie en anthropologie bij gekomen.

Ik maak al mijn hele leven lang, maar heb pas in Zwolle geleerd het kunst te noemen en te delen. Het begon met tekenen en schrijven, theater en dans kwamen daarbij, en nu experimenteer ik met alle disciplines, materialen en vormen.

Nu denk ik in, over en door kunst.

In Utrecht werd ik ziek, in Zwolle werd ik zieker. Nu neem ik dat mee waar ik ook ga. Maar ik vond er een weg in. Ik leerde de openingen zien in alles wat nu niet meer kan: het beperkt en het opent ruimte tegelijkertijd.

Studio Stekt biedt mij de ruimte om oude ideeën te laten groeien en om nieuwe ideeën te zaaien. Om mijn denken, mijn maken, mijn zijn steeds opnieuw te onderzoeken – kritisch en creatief, samen en alleen. Waar ik op zoek ga naar diepgang en connectie, zodat mijn nieuwsgierigheid alleen maar blijft groeien.