Onderzoek

Ben jij ook zo nieuwsgierig? Heb je behoefte aan diepgang, aan de ruimte om vragen te stellen, te zoeken, en je te verbinden?

De onderzoeksruimte van de studio is de online en offline plaats voor gesprek, voor het bevragen van perspectieven en relaties, voor experiment en bezinning. Interdisciplinariteit vormt hierbij de basis van het denken. Door middel van workshops en 1op1 begeleiding denken we door. We onderzoeken verschillende manieren en vormen van denken, bedenken nieuwe en analyseren wat al dat denken ons brengt.

Wetenschap en artistiek onderzoek vormen de twee uitgangspunten en er is extra aandacht voor de (kunst)taal en de teksten die daarbij worden gebruikt: hoe vormen zij het denken en vooral ook wat kan er niet worden gedacht op deze manier?

De onderzoeksruimte is ook met nadruk de plek waar wetenschappelijk en artistiek onderzoek samen worden gebracht: de focus ligt op de kruisbestuiving tussen deze twee disciplines van denken en wat er daardoor aan ideeën kunnen groeien. Tegelijk is het ook juist de plek waar de inherente interdisciplinariteit van Studio Stekt verder wordt onderzocht. Wat brengt de focus op interrelaties en verbinding ons, wat betekent interdisciplinariteit, wat houdt een kruisbestuiving in en gaat het wellicht ook ten koste van iets?

 

Heb je behoefte aan verder denken – over een specifiek project of in abstractere zin? Kijk bij de beschikbare workshops of stuur een bericht naar jessie@stekt.eu voor 1op1 begeleiding.

Zelf een idee voor een workshop waarvan je denkt dat het thuishoort bij Studio Stekt? Neem contact op en we kijken naar de mogelijkheden.